Werken aan woning of tuin


Wijzigingen uitvoeren aan de woning

Indien je als huurder de inrichting van je woning wil wijzigen, dan moet je hiervoor de schriftelijke toestemming vragen en verkrijgen van de KBM.

We denken hierbij bijvoorbeeld aan het installeren van een nieuwe keuken, het plaatsen van rolluiken voor de ramen, het vervangen van vloer- of wandtegels, het uitbreiden van sanitaire of elektrische installaties, het verlagen van het plafond, het verwijderen van muren en nog zoveel andere werkzaamheden.

Sinds 2013 geeft de KBM geen toestemming meer voor de (aan)bouw van veranda’s en afdaken.

Wijzigingen in de tuin

Wil je de beplanting in de voortuin wijzigen of verwijderen? Of je haag op de scheiding met je buren aanpassen? Dan moet je altijd schriftelijk toestemming vragen aan de KBM. Mail ons je verzoek (info@kbmbe.be) of stuur het ons via post (Violetstraat 15, 3580 Beringen).

Ook als je een afsluiting (omheining, hek of poort) wil plaatsen, is de schriftelijke toestemming nodig van de KBM. Ook voor het vervangen of aanleggen van opritten en het installeren van een schotelantenne.

Bijgebouwen of tuinhuisjes in de tuin

Voor het oprichten van bijgebouwen zoals een tuinhuisje (maximaal 3m x 3m) of een hondenhok is ook een schriftelijke toestemming nodig van de KBM. Indien huurders voor het oprichten van deze bijgebouwen een toelating krijgen van de KBM, worden zij soms ook doorverwezen naar de gemeente om een vergunning aan te vragen.

OPGELET! Sommige wijzigingen hebben geen stedenbouwkundige vergunning nodig (bijvoorbeeld de bouw van een klein tuinhuisje). Toch heb je nog steeds de toestemming nodig van de KBM om deze werken uit te voeren. De KBM geeft bijvoorbeeld geen toestemming voor de bouw van carports of volières.

 

Twijfel je of een aanpassing is toegelaten? Vraag alles schriftelijk aan, dan ben je zeker!