Ik wil werken uitvoeren aan mijn woning of tuin


Wijzigingen aan de woning

Indien u als huurder de inrichting van uw woning wenst te wijzigen dan dient u hiervoor de schriftelijke toestemming te vragen en te verkrijgen van de KBM.

We denken hierbij bijvoorbeeld aan het installeren van een nieuwe keuken, het plaatsen van rolluiken voor de ramen, het vervangen van vloer- of wandtegels, het uitbreiden van sanitaire of elektrische installaties, het verlagen van het plafond, het verwijderen van muren … maar ook aan andere werkzaamheden.

Sedert 2013 geeft de KBM geen toestemming meer voor de (aan)bouw van veranda’s en afdaken.

Wijzigingen in de tuin

Voor het verwijderen of wijzigen van beplanting in de voortuin of van hagen op de scheiding van percelen is steeds een schriftelijke toestemming nodig van de KBM.

Ook indien u een afsluiting (omheining, hek of poort) wenst te plaatsen is de schriftelijke toestemming nodig van de KBM evenals voor het vervangen of aanleggen van opritten en het installeren van een schotelantenne.

Bijgebouwen of tuinhuisjes in de tuin

Voor het oprichten van bijgebouwen zoals een tuinhuisje (maximaal 3m x 3m) of een hondenhok is een schriftelijke toestemming nodig van de KBM. Indien huurders voor het oprichten van deze bijgebouwen een gunstig advies krijgen van de KBM worden zij soms ook doorverwezen naar de gemeente om een vergunning te bekomen van de gemeente.

OPGELET: Sommige wijzigingen hebben geen stedenbouwkundige vergunning nodig (bijvoorbeeld de bouw van een klein tuinhuisje). Toch heeft men nog steeds de toestemming nodig van de KBM om deze werken uit te voeren. De KBM geeft bijvoorbeeld geen toestemming voor de bouw van carports of volières.