Nodige verzekeringen


Waarvoor moet je je nu verzekeren als huurder? Wij sluiten in jouw plaats een brandverzekering af voor het gebouw, die jou als huurder beschermt en ook ‘derden’ beschermt die eventueel door hetzelfde incident schade ondervinden. Deze kosten zijn doorgerekend in je huurlasten. Zelf ben je sterk aangeraden een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten en KBM raadt ook sterk aan een verzekering te nemen voor je inboedel en verfraaiingswerken. Tijdens het ondertekenen van je contract krijg je al deze informatie, maar we lijsten het hier ook nog even op.


Inboedelverzekering

Een verzekering voor inboedel en verfraaiingen word je heel sterk aangeraden als huurder bij de KBM. Maar wat houdt die verzekering nu precies in?

Deze verzekering dekt schade aan de inhoud van je woning (meubels, toestellen, persoonlijke zaken, …) door brand, storm of andere incidenten. Ook verfraaiingen zijn verzekerd, zoals schilderwerken of behangpapier, als ze schade ondervinden door brand, storm of andere incidenten.

Familiale verzekering

Deze verzekering “Burgerlijke aansprakelijkheid (BA)” is ook heel sterk aangeraden en dekt materiële en lichamelijke schade die jij, een gezinslid of je huisdier in het kader van je privéleven veroorzaakt bij anderen. Stel bv. je buur heeft schade aan zijn inboedel door de brand in jouw huis, dan wordt dit betaald aan je buur door de verzekering.

Verzekeren bij Ethias

Om een verzekering afsluiten voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken, heeft KBM voor jou een voordelige verzekering onderhandeld. Dit bij de firma Ethias.

Deze verzekering houdt het volgende in:

  • Inboedelverzekering
  • Familiale verzekering (burgerlijke aansprakelijkheid)
  • Rechtsbijstand om jouw belangen te garanderen

Optioneel kan je er de verzekering ‘diefstal en vandalisme’ bijnemen. Met deze optie verzeker je je inboedel tegen verlies of schade door (poging tot) diefstal en vandalisme. Wordt er bv. ingebroken, dan krijg je het bedrag van de gestolen goederen, alsook andere eventuele schade veroorzaakt tijdens een inbraak terug. Let op: dit geldt niet voor je wagen of andere voertuigen.

Neem eens een kijkje in de folder!

 

 

Meer informatie


Heb je nog vragen? Ethias beantwoordt deze graag.

Laat je gegevens hier achter en een werknemer van Ethias belt je op!

3 + 2 =

Bekijk hier de Privacy Clausule.